Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?
Yasal ev taşıma izni, çıkarılan yeni düzenlemeler ile birlikte yasal kapsamda ev taşınması belirli süreçler dahilinde gerçekleştirilebilir, tüketiciler açısından pek çok yönden avantajlar sunan bu olanaktan faydalanılması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.Yasal olarak bir sınırlama durumu söz konusu olmayan yasal ev taşıma genel anlamda 2-3 günlük zaman diliminde gerçekleştirilir.Dolaysıyla işveren tarafından sunulan izin de doğrudan bu süreci kapsar.Söz konusu izin talepler doğrultusunda sözlü veya yazılı olarak alınabilir.İzin süresi içerisinde elektrik, su, doğalgaz, eşyaların nakliye edilmesi, yeni konutun boya ve badana gibi süreçlerin takip edilmesi gerekir.
Yasal Ev Taşıma İzninde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yasal ev taşıma izninde dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı taşınma izninin talep edilmesi konusunda maksimum 1 haftalık zaman dilimi içerisinde işveren ile görüşülmesi gerekir.Bu ayrıntıda ev sahibine ulaşılamaması durumunda ev taşıma süresinde sekme durumu söz konusu olmaması ve zaman kaybı yaşanmaması açısından gerekli adımların erken zamanda atılması sağlanabilir.Mazeret izinleri taşınma izinlerinden farklı olarak sadece özel günlerde sunulabilir.Fakat her mazeret izninde farklı yasal ev taşıma izni söz konusu olabilir.Çalışanın eşinin doğum gerçekleştirmesi durumunda 5 gün, anne babası, eşi veya çocuğunun hayatını kaybetmesi durumunda 3 gün, evlenmesi ve evlat edinmesi durumunda ise 3 gün mazeret izni alabilir.
Yasal Ev Taşıma İzni Nasıl Alınır?
Yasal ev taşıma izni kolay bir şekilde alınabilir. Bu işlem için ilk olarak işveren ile 7 gün öncesinden iletişime geçilerek ev taşıma konusunda bilgi sunulması tavsiye edilir. Bu süreç içerisinde zaman kaybı yaşanmaması açısından sözlü veya yazılı olarak izin talebinde bulunulmalıdır. Ancak işveren tarafından izin talebi metni kolayca anlaşılması açısından metnin kısa tutularak sunulmasında faydalar bulunuyor. Yasal ev taşıma izni yasalar dahilinde gerçekleştirilir. Dolaysıyla işveren tarafından keyfi bir şekilde hareket edilmesi söz konusu değildir. Personelin yeni evine erken sürede taşınarak gerekli masrafları zamanında gerçekleştirmesi açısından işveren tarafından yasal ev taşıma izni hızlı bir şekilde onaylanmalıdır. Yasal ev taşıma izninin belirtilmesi ayrıca personeller tarafından tercih edilebilir. Ancak özellikle resmi statüde yer aldığından izin talebinin yazılı olarak iletilmesi daha uygundur.